Sunday, December 27, 2020

 .Uniunea Democrată Tătară a răspuns afirmativ la invitația Președintelui Federației Internaționale de Kurash (IKA) și fondatorul kurashului modern Komil Yusupov de a participa la acest eveniment internațional și a făcut deplasarea cu 3 reprezentanți: Naim Ersin arbitru și șeful delegației, sensei Niculae Constantin invitat special al președintelui pe care îl vom prezenta mai jos și Ismail Sinan.











Premiile acestui concurs de Kurash sunt:
*locul 1 = 50.000 usd
*locul 2 = 25.000 usd
*locul 3 = 10.000 usd (2 premii)
*locul 5 = 2.500 usd (2 premii)
*locul 7 = 1.250 usd (2 premii)
Prezentare sensei
În 1979 luna august Sensei Niculae îl învingea pe președintele Komil Yusupov în finala Campionatului Mondial devenind prieteni.
Sportul, cel mai mare ambasador din lume care unește oameni cum nimeni și nimic nu o poate face.
În 1981, la Campionatul European din Ungaria, Constantin Niculae reușea să obțină titlul european – categoria 65 kg, după o luptă crâncenă cu francezul Thyeri Rey, la acea vreme campion olimpic. Ei bine, în același an, la Olimpiadă din Olanda, Niculae reușea o performanța unică până azi in judoul românesc: medalia de argint.
La 33 de ani distanță, in localitatea Celiabinsk din Rusia, Andreea Chițu a reușit să repete isprava lui Constantin Niculae și a devenit vicecampioana olimpică la categoria 52 de kg. Pe lângă aceste doua medalii de argint, România mai are în palmares alte 9 medalii olimpice.
Sensei Niculae Constantin este cvadruplu campion mondial la judo, o performanță greu de egalat.
Constantin Niculae este tatal lui Marius Niculae – „Săgeata ”, fostul fotbalist al lui Dinamo.

0 comments:

Post a Comment


Search This Blog

Popular Posts