Sunday, December 27, 2020

 Uniunea Democrată Tătară  organizează  în colaborare cu  Primăria şi Consiliul Local al Oraşului Techirghiol, adevăratele lupte  tradiţionale turco-tătare la 2 stiluri de Kureş , joi 16.08.2018 pe plaja     Minerva vis a vis de Teatrul de Vară Jean Constantin, aproape de piscină.

Aflat la a  doua ediţie în Techirghiol, evenimentul care este parte a festivalului organizat de primărie este alcătuit din următoarele faze: 1) Kurash stilul practicat de armata lui Timur ce se aseamănă cu judo dedicat copiilor 10-17 ani prezent în 70 ţări, 5 continente; 2) stilul armatei lui Genghiz Han    practicat de 2/3 din Asia dedicat seniorilor, cu ilic fără mȃneci; 3) trȃnte în nămol de Techirghiol dedicat celor sub 15 ani şi celor 16-20 ani.

Acest eveniment este şi pregătire pentru campionatele mondiale şi europene de Kureş ce se vor  desfăşura pȃnă la sfȃrşitul anului. Noi putem aminti doar pe cele din septembrie: Campionatul Mondial de Kureş-Aba Gűreş din 1-2 septembrie Hatay –Turcia, Sărbătorirea a 20 de ani de la înfiinţarea KURASH-ului modern din 6 septembrie Uzbekistan şi nu în ultimul rȃnd evenimentul internaţional “Toi” din 28-30 septembrie Techirghiol-Romȃnia.

În data de 10 august 2018 am fost invitaţi să facem o demonstraţie a celor 3 stiluri promovate şi practicate de Uniunea Democrată Tătară  la evenimentul “Liga Campionilor” din Mamaia organizat de colaboratorii noştri “Federaţia Romȃnă de Hand to Hand Fighting”.

La centru ne-a asistat domnul Florin Nistor arbitru internaţional iar stilurile au fost prezentate astfel: 1) stilul armatei lui Genghiz Han ; vicecampionul european Gheorghe Lozovanu şi medaliatul cu bronz la campionatul European Ionuţ Mocanu. 2) stilul armatei lui Timur a fost prezentat de multimplul medaliat la concursuri internaţionale de judo, Ştefan Nistor şi campionul local Şoimu Sebastian. 3) stilul la brȃu, cunoscut în Dobrogea prin filiera Crimeeană utilizat în lumea largă mai mult ca modalitate de departajare a sportivilor cȃnd termină la egalitate, prezentat de doi campioni locali : Cherim Torgut şi Levent Ibram.

Mulţumim tuturor pentru sprijinul acordat!





























 


0 comments:

Post a Comment


Search This Blog

Popular Posts