Sunday, December 27, 2020

 Uniunea  Democrată Tătară în colaborare cu Primăria Municipiului Medgidia a organizat duminică, 28.07. 2019, ora 11:00 la Casa de Cultură I.N. Roman din Medgidia o lansare de carte  cu patru titluri printre care ş “Kurash - Kureşul uzbek”(150 pagini).


















Domnul Uygun Umarov,  reprezentantul Uzbekistanului de la Federaţia de Kurash a transmis salutul călduros al domnului Komil Yusupov preşedintele de onoare şi fondatorul kurash-ului modern. Cartea care promovează stilul uzbek, sport naţional în Uzbekistan, parte a Jocurilor Olimpice ale Asiei, practicat pe toate continentele de aproximativ 120 de state a stȃrnit interesul Federaţiei Internaţionale de Kurash (IKA) care a insitat să participe la acest eveniment.

Publicul a fost plăcut surprins de informaţiile celor care au luat cuvȃntul: Dr. Chemal Taner (un om care a vizitat multe dintre ţările turco-tătare şi care ne-a adus daruri de la Festivalul Naadam din Mongolia 11 iulie 2019), Gafar Ecrem (renumitul profesor de istorie), Uygun Umarov (reprezentantul Federaţiei de Kurash din Uzbekistan), Sali Negiat (Preşedinte de onoare UDT, Deputat în Parlamentul Romȃniei 2000-2004, Subsecretar de Stat în Guvernul Romȃniei), Memur Derviş (Şeful Comisiei de Culte a UDT), Ahmed Jaber (Jurnalist), Ahmed Mazhar Nakechbandi (Dr. chirurgie cardio-vasculară) şi Florin Nistor (arbitru internaţional).

Mulţumim pentru sprijinul acordat  tuturor celor care iubesc sportul şi cultura.

Vă mulţumim!

 


0 comments:

Post a Comment


Search This Blog

Popular Posts