Saturday, December 26, 2020

6 octombrie 2016 

Campionatul European de Kurash (lupta tradiţionala a tătarilor ) eveniment organizat în Grecia, Amindeo în apropiere de Salonic (Tessaloniki) de către Confederaţia Europeană de Kurash –E.K.F. (European Kurash Confederation) în parteneriat cu Federaţia Elenă de Kurash și IKA (International Kurash Association) în perioada 2-3 octombrie 2016. 

România a răspuns afirmativ prin Uniunea  Democrată Tătară, la invitația făcută de Președintele E.K.F.  Merabi Iliadis.  Delegația României a participat cu 3 atleți  la 3 categorii de greutate: 60 kg, 73kg respectiv  81 kg. 

După 6 lupte sportivul Alex Ferariu Floris a câștigat medalia de aur fiind neînvins.  La 81 kg, Adrian Panaite Gheorghiță  a luptat și a învins în 5 lupte,  iar la finalul celei de-a 6 lupte era la egalitate de puncte cu un avertisment în plus față de oponentul său ceea ce a făcut ca atletul nostru să câștige medalia de argint. România s-a întors de la Campionatul European de Kurash cu două medalii, una de aur și una de argint.













 

Uniunea Democrată Tătară organizează antrenamente de Kurash în 6  județe din țară,  iar în județul Constanța,  în 5 localități în parteneriat cu Clubul de Judo unde președinte este Timur Gelal,  șeful Comisiei de Tineret și Sport al Uniunii Democrate Tătare. 

Există 20 de stiluri de Kurash, dar numai 5 stiluri sunt mai cunoscute organizându-se și concursuri internaționale. Cel la care sportivii români au   participat în Grecia este stilul din Uzbekistan care este răspândit pe  4 continente, iar la aceste campionate europene au participat aproximativ 30 de țări. 

 Uniunea Democrată  Tătară organizează cursuri, seminarii și antrenamente pentru 5 stiluri: aba gureș, kara kucak, kurash, kureș, gureș. 

 De asemenea, Uniunea Democrată Tătară își propune ca în anul 2017 la Campionatul Mondial de Kurash (Stilul Uzbek) să reprezinte România cu succes, așa  cum au făcut-o și până acum.






0 comments:

Post a Comment


Search This Blog

Popular Posts