Sunday, December 27, 2020

 Campionatul European de Kurash eveniment organizat în Grecia, Salonic (Tessaloniki) de către Confederaţia Europeană de Kurash –E.K.F. (European Kurash Confederation) în parteneriat cu Federaţia Elenă de Kurash și IKA (International Kurash Association) în perioada 19-22 aprilie 2019.

  România a răspuns afirmativ prin Uniunea  Democrată Tătară, la invitația făcută de președintele E.K.F.  Merabi Iliadis şi a participat cu o delegaţie formată din 4 persoane.

 România se întoarce de la Campionatul European de Kurash cu 1 medalie de aur prin Eugenia Costache la 78 kg. Acum palmaresul Romȃniei arată aşa: 2 medalii de aur, 2 medalii de argint şi două medalii de bronz (din 2016 pȃnă în prezent).
















 Uniunea Democrată Tătară organizează antrenamente de Kurash în 6  județe din țară,  iar în județul Constanța,  în 5 localități în parteneriat cu Clubul de Judo unde președinte este Timur Gelal,  șeful Comisiei de Tineret și Sport al Uniunii Democrate Tătare.

  Există 20 de stiluri de Kureş, dar numai 5 stiluri sunt mai cunoscute organizându-se și concursuri internaționale. Cel la care sportivii români au   participat în Grecia este stilul uzbek  care este răspândit pe  4 continente, iar la acest campionat european au participat aproximativ 30 de țări.

 Uniunea Democrată  Tătară organizează cursuri, seminarii și antrenamente pentru 5 stiluri: Kureş (crimean la kuşak-brȃu), Kurash (Uzbekistan), Aba Gűreș (stilul istoric cu sediul în Turcia), Qazaq Kuresi (Kazakhstan) şi Koresh (Tatarstan).

 De asemenea, Uniunea Democrată Tătară își propune ca în anul 2019 la Campionatul Mondial de Kurash (stilul uzbek) din Corea 13-16 decembrie 2019  să reprezinte România cu succes, așa  cum au făcut-o și până acum.

      Mulţumim pentru sprijinul acordat  sportivilor și tuturor celor care iubesc sportul.

Vă mulţumim!


0 comments:

Post a Comment


Search This Blog

Popular Posts